Beveiligen van uw woning

Het is voor veel mensen een nachtmerrie: jouw huis leeggeroofd door inbrekers. Helaas wordt die nachtmerrie soms ook werkelijkheid. Om de kans op inbraak te verkleinen valt er volgens deskundigen nog heel wat te verbeteren aan ons huis en ons gedrag.

Inbraakcijfers in Nederland

Inbraakcijfers in Nederland

Een blok op de landelijke cijfers leert ons dat er in 2012 91.153 keer werd ingebroken. Dat cijfer stijgt de laatste jaren, want in 2010 lag het cijfer op 82.204 woninginbraken. Dat is een stijging van ruim 10%. Onder meer in de regio's Oost, Midden en Rotterdam gaat het om een flinke stijging. De politie geeft aan dat ze drie soorten inbrekers ziet: groepen die vooral op het platteland inbreken, gelegenheidsinbrekers die in hun eigen buurt toeslaan en oude, professionele inbrekers die alleen op pad gaan. In Nederland wordt slechts 12% van de inbraken opgelost.

Bekijk het artikel


Flipperen en hengelen

Flipperen en hengelen

Ex-inbreker Theo Korsten en nu directeur van het beveiligingsadviesbureau Crime Eyes legt uit hoe inbrekers te werk gaan. "De methodes van inbrekers zijn door de jaren heen niet echt veel veranderd. Eén van de makkelijkste methodes is insluipen, dus door ramen en deuren die open staan.

Bewakingscamera's

Bewakingscamera's

Wilt u met een gerust hart van huis gaan, kies dan voor een camerasysteem. Bewakingscamera’s schrikken inbrekers af én u kunt er via de app live mee in en buiten uw woning kijken.

Enkele algemene tips

Enkele algemene tips

- Laat geen waardevolle spullen in het zicht laat liggen. - Let ook op kleine raampjes. Een kleine inbreker heeft maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen.

Beveiligen van uw woning

Het is voor veel mensen een nachtmerrie: jouw huis leeggeroofd door inbrekers. Helaas wordt die nachtmerrie soms ook werkelijkheid. Om de kans op inbraak te verkleinen valt er volgens deskundigen nog heel wat te verbeteren aan ons huis en ons gedrag.

Cijfers

Een blok op de landelijke cijfers leert ons dat er in 2012 91.153 keer werd ingebroken. Dat cijfer stijgt de laatste jaren, want in 2010 lag het cijfer op 82.204 woninginbraken.  Dat is een stijging van ruim 10%. Onder meer in de regio's Oost, Midden en Rotterdam gaat het om een flinke stijging. De politie geeft aan dat ze drie soorten inbrekers ziet: groepen die vooral op het platteland inbreken, gelegenheidsinbrekers die in hun eigen buurt toeslaan en oude, professionele inbrekers die alleen op pad gaan. In Nederland wordt slechts 12% van de inbraken opgelost.

 

Flipperen en hengelen

Ex-inbreker Theo Korsten en nu directeur van het beveiligingsadviesbureau Crime Eyes legt uit hoe inbrekers te werk gaan. "De methodes van inbrekers zijn door de jaren heen niet echt veel veranderd. Eén van de makkelijkste methodes is insluipen, dus door ramen en deuren die open staan. Ook wordt het slot vaak verbroken met een schroevendraaier of koevoet. Daarnaast zijn er meerdere manieren, zoals het boren van gaatjes in het kozijn om zo een raam te openen. Ook de Bulgaarse methode wordt geregeld toegepast. Dan breekt de inbreker het cilinderslot af. Dat kan doordat de deurplaat bij oude sloten met een schroevendraaier opengemaakt kan worden. Een andere specialiteit van inbrekers is 'hengelen'. Dan wordt met een stuk draad de deur opengehengeld. Inbrekers gebruiken ook wel een hard stuk plastic, bijvoorbeeld van een colafles om het slot open te duwen. Dat heet 'flipperen'. Als de buit voor het grijpen staat, kiezen inbrekers ook wel voor minder subtiliteit: dan gaat er gewoon een steen door de ruit." Meer informatie over hoe inbrekers jouw huis proberen binnen te komen, vind je bij de politie

 

Bewakingscamera's

Wilt u met een gerust hart van huis gaan, kies dan voor een camerasysteem. Bewakingscamera’s schrikken inbrekers af én u kunt er via de app live mee in en buiten uw woning kijken. En mocht er toch iets gebeuren? Dan krijgt u meteen een melding en wordt alles automatisch gefilmd, zodat de pakkans veel groter is. Wilt u de beste huisbeveiliging? Combineer de camerabeveiliging dan met een alarmsysteem.

 

Enkele algemene tips

 

- Laat geen waardevolle spullen in het zicht laat liggen.

- Let ook op kleine raampjes. Een kleine inbreker heeft maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen.

- Laat bij vakantie of andere afwezigheid een bewoonde indruk achter. Dat kan door lampen met timers.

- Denk bij lampen die aangaan door bewegingsdetectie niet alleen aan de lampen buiten, maar ook aan de lampen binnen. 

 

12secure.nl  | Bewakingscamera's voor ondernemers & particulieren