4G beveiligingscamera set met Simkaart

Je hebt geen internet op de locatie van de beveiligingscamera’s, maar je wilt wel live meekijken van afstand? Dan ik een 4G beveiligingscamera set iets voor jou. Dit systeem werkt altijd en overal ter wereld. Perfect voor vakantiewoningen, paardenstallen, bouwplaatsen beurzen en buitengebieden.

Vakantiewoning beveiligen

Een beveiligingscamera set met 4G functionaliteit pas je toe wanneer er op de locatie van de cameraset geen internet verbinding aanwezig is, maar je de live en opgenomen beelden van de beveiligingscamera’s wel van afstand wilt kunnen bekijken.

Veel voorkomende situaties van plaatsen waar geen internet aanwezig is maar wel voorzien is van camerabeveiliging zijn: vakantiewoningen in het binnen en buitenland. Dit kan zijn een sta caravan op de camping, bij een boer op het erg of op het stand. Een villa in de Ardennen, Frankrijk of Spanje of een op Curacao.

Wanneer kun je een 4G beveiligingscamera set met simkaart toepassen? 

Ook een veelgebruikte toepassing is het in de gaten houden van paardenstallen bij een boer of manege of een kinderboerderij. Paarden en ponies hebben een gemiddelde drachtlengte van 337 dagen maar de spreiding is behoorlijk groot, dit zit tussen de 320 en 365 dagen. Omdat de exacte dekdatum vaak niet bekend is, is het fijn om van afstand te kunnen zien wat de stand van zaken is in de stallen.

Bouwplaatsen zijn er in de huidige economie in overvloed en hebben een sterke aantrekkingskracht tot inbrekers, dieven en vernielers. Omdat er tijdens een bouw of verbouwing vaak veel waardevolle materialen en gereedschappen aanwezig zijn is het een pre om deze goed te beveiligen. Maar vaak is er (nog) geen internetaansluiting beschikbaar.

Beurzen, tentoonstellingen en presentaties. Gebruik de cameraset mobiel wanneer u op beurzen of tentoonstellingen staat, of stream of presentatie live.

Hoe werkt een cameraset met 4G?

Het verbinden van een cameraset met 4G is een uitbreiding op een bestaand camerasysteem (het systeem moet hier uiteraard wel geschikt voor zijn). Er wordt een 4G router geplaatst met een simkaart zoals u deze kent uit een smartphone. Deze simkaart dient te zijn voorzien van een data abonnement van een provider als KPN of T-Mobile etc.

Wat betekenen 3G en 4G eigenlijk?

De G in de term 3G staat voor Generatie, waarbij 3 de derde generatie binnen deze technologie aanduid. 4G is dan logischerwijs de daaropvolgende generatie, een doorontwikkeling van 3G. Als er voldoende technologische verbeteringen kunnen worden doorgevoerd, valt dit doorgaans onder een nieuwe generatie internettechnologie. Het is dus slechts een kwestie van tijd, voordat 5G wordt geïntroduceerd. De verwachting is dat in Nederland 5G Den Haag de eerste stad zal zijn waar 5G beschikbaar komt, dit zal in samenwerking zijn met T-Mobile. Dit zal plaatsvinden in 2020. De Europeesche commissie heeft als streven in 2020 in ieder land minimaal 1 grote stad te hebben voorzien van een 5G netwerk.

Het belangrijkste verschil: snelheid

De snelheid van je mobiele internet is bepalend voor een goede verbinding en vloeiende beelden. Een trage internetverbinding zal zorgen voor lange verbind tijden en haperende beelden. Het is daarom belangrijk om vooraf vast te stellen hoeveel data en met welke snelheid je nodig zult hebben voor jou camerabeveiliging.

De maximale snelheid van 3G en 4G

De internetsnelheid van 3G ligt tussen de 7 en 8 Megabit per seconde. Het is mogelijk om meerdere verbindingen te leggen, waardoor je een maximale snelheid van rond de 30 Megabit per seconde kunt bereiken. Bij 4G ligt de snelheid per verbinding stukken hoger, waardoor je bij het maximale aantal verbindingen een veel hogere topsnelheid bereikt. In de praktijk worden de maximale snelheden bij beide generaties niet gehaald, maar uit onderzoek komt naar voren dat 4G significant sneller is dan 3G. Voor streamen van camerabeelden raden wij aan altijd te kiezen voor een 4G verbinding!

De gemiddelde snelheid en het bereik

De snelheid van mobiel internet is voornamelijk afhankelijk van de volgende factoren:

 • de afstand tot de telefoonmast

 • de hoeveelheid andere gebruikers

 • in welke mate het signaal geblokkeerd wordt door muren of hoge gebouwen

Een ander belangrijk verschil tussen 3G en 4G is het bereik. 4G heeft namelijk een beter bereik dan 3G.

Hoeveel Data heb ik nodig?

De grootte van de benodigde databundel hangt af van hoe vaak en hoelang u wilt meekijken, het aantal camera’s en de resolutie. Voorbeeld: met een een Data abonnement van 1 GB kunt u +/- 65 minuten meekijken (gebaseerd op 1 camera). De data wordt enkel verbruikt wanneer u daadwerkelijk inlogt en meekijkt met uw smartphone. Op de moment dat u niet meekijkt functioneert het camerasysteem zonder gebruik te maken van het internet en verbruikt het geen data.

Voordelen 4G cameraset 

 • Altijd en overal ter wereld te plaatsen

 • Live meekijken waar en wanneer je wilt

 • Mobiele cameraset die je op verschillende locaties kunt plaatsen

 • Plug & play installatie binnen enkele minuten online

 • Werkt met abonnement of pre-paid

 • Bekijk tablet of smartphone

 • Ontvang push meldingen bij beweging

 • standalone te gebruiken zonder netwerk

 • Resoluties aan te passen aan snelheid internet

 • Neem beelden op uw harde schijf op, op locatie of op afstand

12secure.nl  | Bewakingscamera's voor ondernemers & particulieren